اخبار جهاناخبار افغانستان

«خورشید خنک‌خورده» در تهران رونمایی شد

مجموعه شعر«خورشید خنک خورده» اثر هلال فرشیدورد شاعر جوان افغانستان در خانۀ اندیشمندان علوم انسانی در شهر تهران رونمایی شد.
این مراسم روز یک‌شنبه(۱۵ دلو/بهمن)با حضور جمع کثیری از دانشجویان، فرهنگیان و استادان دانشگاه‌های ایران و افغانستان برگزار گردید و در این برنامه، سخنرانان هریکی به سهم خویش به زوایای ناشناختۀ این اثر ادبی پرداختند.
IMG 20240207 WA00171
برنامه با معرفی کوتاه فرشیدورد توسط مجری برنامه(خانم شیرین تاجیک) آغاز شد.
حمیدرضا رحمانی‌زاده دهکردی- استاد دانشگاه و شاعر ایرانی که در این محفل صحبت می‌کرد، به بررسی و تحلیل مجموعه هلال فرشیدورد پرداخت.
او از نام‌گذاری کتاب خورشید خنک‌خورده آغاز و افزود که مخاطبان زبان فارسی اگرچه در ایران به سادگی نمی‌توانند با این نام رابطه برقرار کنند، اما  این نام یک تناقض هنری و شگفت‌انگیز دارد.
دهکردی افزود: مجموعه‌شعر “خورشید خنک‌خورده” هم فرم و هم محتوای عالی دارد من بسیار کم دیده‌ام از این دست‌ کارها که هم به فرم توجه شده باشد و هم به محتوا، موسیقی و همنشینی و تلفیق کلمات در شعرهای این مجموعه شگفت‌آور است.
همین‌طور دکتر محمد حسن حسن زاده نیری- استاد زبان وادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی- یکی دیگر از مهمانان ویژه برنامه با تایید سخنان دکتر حمیدرضا رحمانی‌زاده که به فرم و جنبه‌های ادبی کتاب پرداخته بود، اشاره و به نقش تعقل و تخیل در زندگی انسانها پرداخت و گفت انسان‌های بزرگ و نخبگان همواره این دوشاخه از فعالیت ذهنی خود را فعال می‌کنند و ره‌آورد و نتیجه آنرا به جامعه علمی و ادبی عرضه می‌دارند.
او افزود در طول تاریخ تفکر وقتی بررسی می‌کنیم می‌بینیم که عده‌ی طرف دار شاخه تعقل اند و آن را گرامی می‌دارند و باورشان هم این است که ما از این راه به پیش رفت و ترقی دست پیدا می‌کنیم، اینان از جمله کسانی اند که در گذشته تخیل را خوار پنداشته‌اند و آن را مانع رشد و پیشرفت علمی، فکری و فرهنگی انسان دانسته اند هنوز هستند چنین فیلسوفان که تخیل را به چیزی نمی‌گیرند. دکتر حسن‌زاده افزود که گروه دوم اهالی تخیل اند برعکس تا توانسته‌اند بر تعقل خرده گرفته‌اند و رشد بشر را در گرو تخیل دانسته اند و مولانا و سنایی از این شمار اند.
 دکتر حسن‌زاده با این مقدمه یادآور شد که هردو گروه طرفداران گردن کلفت و گردن‌فراز خود را دارد اما آنچه من می‌خواهم بگویم این است که ما از هیچ یک این دو شاخه بی‌نیاز نیستیم.
در بخش دیگر برنامه پیام صوتی دکتر رز فضلی- شاعر و پژوهشگر ایرانی- دربارۀ این مجموعه پخش گردید که در قسمت‌هایی آن از آشنایی با فرشیدورد و خواندن چند مجموعه شعر او سخن به میان آورده گفت: تا آنجایی که من اشعار فرشیدورد را خوانده ام، اشعار هلال تا حالا بسیار پیشترفت داشته و هنوز جای رشد بیشتری دارد تا بتواندآثار بهتری از این اثر را خلق نماید، درعین حال که او اکنون یکی از شاعران خوب افغانستانی است، امید که در آینده شاهد نشر آثار دیگر این شاعر جوان باشیم.
همچنان در بخش دیگر برنامه هلال فرشیدورد با سپاس‌گزاری از استادان و مخاطبان و کسانیکه در پخش و نشر و نقد و رونمایی این اثر او را همکاری کرده‌ بودند سخن گفت و چند شعر از کتاب را خواند که مورد استقبال گرم اشتراک‌کنندگان قرار گرفت.
برنامه با اجرای موسیقی توسط آوزاخوانان محلی شمال افغانستان به پایان رسید.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا