اخبار افغانستان

22 مین سالگرد شهادت قهرمان ملی کشور؛ برای نجات افغانستان صف مشترک ایجاد شود

دفتر بنیاد شهید احمد شاه مسعود، در مشهد در 22 مین سالروز شهادت قهرمان ملی کشور با ایجاد یک بحث در مورد شخصیت سیاسی و نظامی او صحبت کرده و نیاز امروزی را تشکیل یک صف واحد برای مبارزه با تروریزم و افراطیت در افغانستان دانستند.

 سخنرانان برنامه، از دیانت و تعهد پاک احمدشاه مسعود، نسبت به وطن و مردم یاد کردند و دلیل محبوبیت و ماندگاری او را در اوصاف نیک و کارنامه‌های بی‌نظیرش خواندند.

مولوی فضل الکریم سراجی، از روحانیون کشور گفت احمد شاه مسعود، هیچ‌گاه از نام جهاد و مقاومت برای رفاه خویش استفاده نکرده و او صادقانه از سرزمین و مردمش دفاع کرد.

آقای سراجی، تاکید کرد که امروز ما با الگو‌گیری از اخلاق و رفتار احمد شاه مسعود، می‌باید یک صف منظم برای نجات افغانستان تشکیل بدهیم. او گفت که امروز نیاز می رود تا همگی برای مبارزه علیه تروریزم کنار هم بی ایستیم.

مولوی حبیب الله حسام، رئیس کمیته علمای جبهه مقاومت ملی، نیز در این بحث صحبت می کرد گفت که احمد شاه مسعود در شناخت دشمن بصیرت و درایت بالای داشت و این امر سبب شده بود تا او‌ در دوران جهاد مورد توجه شرق و غرب قرار بگیرد.

او هم‌چنان افزود “غربی‌ها و شرقی‌ها از معادله که احمدشاه مسعود تشکیل داده بود در هراس بودند و‌ تنها او را مانع بر تحقق اهداف‌شان در افغانستان حساب می‌کردند.”

هم‌چنان آقای حسام تفاوت میان مقاومت ا‌ول و دوم را در عدم حضور رهبر چون احمدشاه مسعود و نبود امکانات عنوان کرد.

وی با اشاره بر این‌که تعداد مخربین مقاومت دوم در سطح ملی و بین المللی بلند است و هم‌چنان تصریح کرد که بسياري‌ها در جامه‌ی دوست به ریشه‌ی مقاومت تیشه می‌زنند.

سپس عبدالحفیظ منصور رئیس کمیته فرهنگی جبهه مقاومت ملی، گفت: “ماهیت نظام سیاسی آینده افغانستان از نظر احمدشاه مسعود اسلامی بود، اما او هیچ‌گاه نظامی سیاسی مشخصی را برای افغانستان‌ پیشنهاد نکرده است.”

 آقای منصور اضافه کرد: ” در زمان مقاومت اول با شماری زیادی از نویسندگان و فرهنگیان نزد احمدشاه مسعود رفتیم و دو مسئله را از او پرسیدیم: یک نوع نظام سیاسی در افغانستان و دوم خط دیورند، مسعود در جواب گفت: ” این دو مورد را من به تنهای نمی توانم تصمیم بگیرم، باید مردم افغانستان به صورت جمعی در تعین این دو مسئله سهم بگیرند.

نمایش بیشتر

سیمرغ

سیمرغ یک نهاد فرهنگی و اجتماعی است که با اشتراک جمع کثیری از اندیشمندان، فرهنگیان و نویسنده‌گان در حوزه تمدنی و فرهنگی فارسی_ پارسی تشکیل گردیده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا