پس از اینکه جبهۀ تحریر شام سوریه پایتخت را به تصرف خود درآورد و پرچم پیروزی را بر افراشت، مشابهت پرچم این گروه با پرچم امارت طالبان، برداشتها و تحلیلها را به سمت مقایسۀ این دو گروه و تعیین نسبت این همانی و همسانی میان ایدئولوژی آنها سوق داد. بیانیهها، شعارها و عملکرد احمد الشرع، رهبر تحریر شام اما این نوع تحلیلها و گمانهزنیها را باطل کرد. بر خلاف هبتالله که تاکنون در انظار عمومی ظاهر نشده و تنها تصویری منتسب به او با سر و صورت و لباسهایی سنتی منتشر میشود، احمد الشرع از گذشته تاکنون در ملأ عام ظاهر شده و به مناسبتهای گوناگون با رسانهها و مردم سخن گفته است؛ برای نمونه در دیدار با کردها، وی با کت و شلوار و نیکتایی (کراوات) حاضر شد.
افزون براین، به لحاظ سیاسی، نیز میان این دو گروه و دو رهبر، تفاوتهای بنیادین و ماهوی وجود دارد؛ برای نمونه طالبان اساساً دشمن قانون اساسی هستند و با هرگونه انتخابات ستیز میکنند. در مقابل، اما احمد الشرع از شعار قانون اساسی و انتخابات حمایت نموده است.
همچنین موضوع زنان نیز یکی از نقاط اختلاف اساسی میان هبت الله و احمدالشرع است. در حالی که از نظر هبت الله، زن در سرشت خود عورت است و باید در پیلۀ تنگ و تاریک تنهایی و پستوی خانه زندگی کند و حضور او در سپهر سیاسی و اجتماعی اکیداً ممنوع و حرام اعلام شده، احمد الشرع اما در عرصۀ عمومی و سپهر اجتماعی با زنان عکس میگیرد.
نکتۀ دیگر اینکه طالبان در سیاست خارجی بر انزوای سیاسی و بین المللی پای می فشارند، ولی دولت انتقالی سوریه و شخص احمد الشرع از گسترش روابط بین المللی و توسعۀ تعاملات جهانی پشتیبانی می کند.